T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ADAY ÖĞRENCİ

 

A.Okulumuz Niçin Tercih Edilmeli

Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme göstermekte. Özellikle gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye'de kalifiye elemana daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Kalifiye eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak ise meslek liseleri çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Meslek Liseleri'nde okuyan öğrenciler kültür derslerinin yanında meslek bilgisi derslerini de alırlar. Meslek Liselerinde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

Okulumuzun donanımlı atölye ve laboratuvarlarında meslek dersleri uygulamalı olarak yapılmaktadır. Yıl içinde öğrencilerimizin kültürel açıdan gelişimi için eğitici geziler düzenlenmektedir. Öğrencilerimizin özel yetenek ve ilgilerine yönelik olarak kültürel, sportif ve sanatsal yarışmalara katılım sağlanmaktadır. Mesleki ve kültürel alanlarda çeşitli seminerler ve konferanslar düzenlenmektedir.

Okulumuzda hafta sonları destekleme ve yetiştirme ve meslek kursları düzenlenmektedir. Destekleme ve yetiştirme kurslarında 11. ve 12. sınıflar YKS sınavına hazırlanmaktadır. Öğrencilerimiz 12. sınıfta alanlarında ile ilgili kamu ve özel kurumlarda stajlarını tamamlamaktadırlar. 12. sınıf öğrencilerimiz haftanın üç günü staj eğitimi alırken iki gün okulda kültür dersleri almaktadır.

 

B.Okulumuzun Program Türleri ve Eğitim Öğretim Şekli

Okulumuzda Anadolu Meslek Programı (AMP) uygulanmaktadır. Eğitim öğretim şekli tekli öğretimdir. Karma (kız-erkek) eğitim verilmektedir. Okulumuzun pansiyonu bulunmamaktadır. Okulumuzda 5 alan bulunmaktadır. Bu alanlar ve alanlara ait dallar şu şekildedir:

1.Muhasebe ve Finansman Alanı

      · Bilgisayarlı Muhasebe Dalı

2.Çocuk Gelişim ve Eğitimi Alanı

      · Erken Çocukluk Eğitimi Dalı

3.Büro Yönetimi Alanı

      · Hukuk Sekreterliği Dalı

4.Bilişim Teknolojileri Alanı

      · Web Programcılığı Dalı

5.Adalet Alanı

      · Zabıt Kâtipliği Dalı

      · İnfaz ve Koruma Dalı

Alanlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için alan tanıtım linklerini tıklayabilirsiniz.

http://mbs.meb.gov.tr

http://www.alantercihleri.com

 http://meslekitanitim.meb.gov.tr

https://meslegimhayatim.meb.gov.tr

 

C.   Yükseköğretime Yerleştirme Oranları

Okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. İlk mezunlarını 2016-2017 eğitim öğretim yılında vermiştir. Yıllara göre üniversite yerleştirme sonuçları için tıklayınız.

 

D.   Okulumuza Kayıt Koşulları, Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tespit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık / sağlık kurulu raporu istenebilir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10 uncu sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirilir.

 9 uncu sınıfta kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerin AMP meslek alanlarına geçişlerinde tercih yaptırılmayacak olup merkezi yerleştirmeden sonra İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından ikamet adresleri dikkate alınarak özelliklerine uygun meslek alanına her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde yerleştirilecektir. Özel eğitim sınıflarında okuyan öğrenciler için alan tercihi yaptırılmayacak olup bu durumdaki öğrenciler yine özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam ettirilecektir.

Anadolu meslek programlarında alana yerleştirme puanı (AYP), öğrencilerin ortaokul başarı puanlarının %40'ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60'ı toplanarak belirlenir. AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programlarında bu işyerindeki meslekle ilgili alan/dala doğrudan kayıt edilirler.

2020-2021 eğitim öğretim yılı alan tercih başvuruları 29 Haziran - 10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler okul idaresine başvurarak, veli adına okul idaresince de başvuru yapılabilecektir. Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre sisteme girilmesiyle olacaktır. AMP de bulunan alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları da tercih edebileceklerdir. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine meslek alanı tercihleri girilmemiş öğrenciler, merkezi yerleştirme ile yerleştirilemeyeceğinden tüm öğrencilerin tercih yapması sağlanacaktır. Yapılan tercih başvuruları okul müdürlüğü tarafından takvimde belirtilen tarihlerde e-Okul sisteminde onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme onaylama işleminden önce yapılacaktır. E-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde onaylanan tercihlerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir. Tercih ve yerleştirme ile ilgili işlemler https://e­okul.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

 

E.   Yerleştirme İşlemleri

Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, aday yerleştirme puanları ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alana merkezi sistem ile yerleştirme işlemi yapılacaktır. Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de aday yerleştirme puanına göre merkezi sistem ile yerleştirilecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.06.2020 - Güncelleme: 08.06.2020 19:26 - Görüntülenme: 2337
  Beğen | 1  kişi beğendi